Elokamp 2020

Het leven. Er is geen ontsnappen aan. Het lijkt wel alsof door huiswerk, projecten en toetsen er geen vrije tijd meer bestaat. Zoals een groot filosoof ooit zei: “Well, the years start coming and they don’t stop coming”1. Echter biedt Eloquentia een uitweg: Elokamp. Ieder jaar gaan wij met de boot naar schier om daar te ontspannen en een supergezellige tijd te beleven. Hierbij de info over dit leuke uitje!

Wat is Elokamp?

Elokamp wordt jaarlijks georganiseerd door Eloquentia op schiermonnikoog. Net als voorgaande jaren zitten we dit jaar op kampeerboerderij De Duinhoeve. Op elokamp zijn we meestal bezig met samen eten, spelletjes spelen of naar het strand gaan. Maar er is geen vast schema op elokamp: je mag lekker doen waar je zin in hebt. Gewoon lekker chillaxen dus. Omdat er ook geen docenten aanwezig zijn, is elokamp alleen voor leerlingen uit klas 2 of hoger. Wij als elobestuur kunnen namelijk niet altijd op iedereen letten en we willen niet dat eersteklasser per ongeluk verdwalen of iets dergelijks.  

Nachten Moneyz
1 € 30,-
2 € 50,-
3 € 70,-
4 € 85,-
5 € 100,-

Waar en wanneer is Elokamp? 

Elokamp is dit jaar van vrijdag 26 juni tot en met woensdag 1 juli, in de weken voor de zomervakantie. Onze kampeerboerderij, De Duinhoeve, bevindt zich op Schiermonnikoog aan de Kooiweg 2a, 9166 SC, mocht je de boerderij op Maps willen bekoekeloeren.  

Hoe kom ik daar?

Vrijdagmiddag stappen we als groep op de boot van 15.30 in de haven van Lauwersoog. De reis naar de haven is niet gezamenlijk geregeld; je zou je ouders kunnen vragen je naar Lauwersoog te brengen, je kan carpoolen of je pakt de bus die aansluit op de veerpont, lijn 163, waar ieder jaar veel Elo’ers in te vinden zijn. Dit is overigens heel gezellig. Eenmaal op het eiland aangekomen, is het het handigst om een fiets te huren. Meer dan een simpele fiets met terugtraprem heb je in principe niet nodig, maar een tandem is natuurlijk wel heel leuk. Je kan alle huuropties bekijken door naar www.fietsenverhuurschiermonnikoog.com te gaan en vervolgens op de pagina huurprijzen het blok met ‘Veerdam’ te kiezen. Hieronder een aantal prijzen voor zes dagen, dus voor wanneer je het volledige Elokamp meegaat.
● Fiets met terugtraprem, 6 dagen: €20,50 
● Fiets met versnellingen, 6 dagen: €24,00  
● Tandem, 6 dagen: €49,50 

Kosten

Elokamp kost helaas wel geld; Je betaalt per nacht. Als je heel elokamp blijft is dat 5 nachten en dus 100 euro, maar het kan ook dat je minder lang blijft en dan hoef je dus ook minder te betalen. Hier een handig tabel-ding:  Dit is inclusief ontbijt en avondeten (er wordt door mede-elokampers gekookt). Lunch kun je halen bij de Spar in het dorp vlakbij of je gaat met een groepje naar een strandtent; duurder maar zeker de moeite van het smikkelen waard. 
De bootreis zit bij de prijs in als je met de groep reist, maar als je een dag eerder of later vertrekt moet je die zelf betalen.  

De douches op de kampeerboerderij kosten 1 euro per keer. Je moet dus genoeg euromuntjes meenemen als je een beetje schoon wil blijven. Om te voorkomen dat iedereen op de terugweg door de stank van de boot wordt afgegooid krijgt iedereen sowieso drie euromuntjes van het bestuur.

 Last-minute je spullen aan het inpakken? Hier een checklist! 
● Zomerse kleding 
● Iets warms (bijvoorbeeld een joggingbroek en trui) 
● Regenjas 
● Schoeisel (het liefst kekke crocs) 
● Zwemkleding 
● Extra strakke speedo of je mooiste mankini  
● Handdoeken en stranddoeken  
● Zonnebrandcrème (anders ben je na één dag al een rood mormel) 
● Tandenborstel en tandpasta  
● Mixtape (optioneel) 
● Shampoo/douchegel
● Gel/wax/make-up/deo
● Geld!  
● Rugtas/ander soort handige tas 
● Euromuntjes voor de douche  
● Mobiel en lader  
● Spelletjes, een bal of een frisbee  
● Theedoek voor het afwassen (moet helaas ook gebeuren)  
● Speelkaarten 
● Een goed humeur 
● Medicijnen (mocht je die gebruiken)  Als je medicijnen mocht gebruiken, meld dat even aan het Elobestuur, dan zijn wij daarvan op de hoogte! 

Wil jij je nou aanmelden voor dit epische kamp? Dat kan op deze site. Op het formulier vul je in voor hoeveel nachten je mee wil. Daarna ontvang je een email met informatie en het bankrekeningnummer waarnaar je het geld voor het kamp kan overmaken. Je kunt je uiterlijk tot 1 mei aanmelden, omdat we de boerderij op tijd moeten betalen.  

Voor vragen kun je altijd terecht bij het bestuur: 

Samuël: 06 81398347  
Matthijs: 06 37386080  
Timo: 06 15482873 
Aymon: 06 30728307 
Pascha: 06 12151585  
Franka: 06 82953903 

Elokampische Groetjes, Het Elobestuur

AANMELDING GESLOTEN

Deel deze pagina